Archive for November, 2012

Membaca Menyempurnakan Hidup Kita

Number of View: 7010Tabiat gemar  membaca adalah  suatu amalan yang baik. Membaca akan mendedahkan diri seseorang kepada ilmu pengetahuan dan peristiwa. Tabiat membaca hendaklah diibaratkan seperti   orang memakan nasi. Tanpa makanan, ibarat tidak lengkap hidup  ini. Tanpa membaca  di ibarat tidak sempurna kehidupan hariannya.  Seseorang   yang mempunyai tabiat membaca yang baik bukan saja mempunyai minat [...]

Tajuk: Pelaksanaan Akaun Kena Bayar (AKB)

Number of View: 88061.0 Pendahuluan
Akaun Kena Bayar (AKB) merupakan suatu tempoh pembayaran selepas penghujung sesuatu tahun kewangan, di mana semua pembayaran berkaitan tanggungan bagi kerja yang telah dijalankan, barang-barang dan perkhidmatan yang diterima sehingga 31 Disember tahun kewangan tersebut boleh dibuat menggunakan peruntukan tahun kewangan itu.
Tempoh pembayaran AKB ini adalah dalam bulan Januari tahun kewangan [...]

SISTEM PENILAIAN PRESTASI – APA ISUNYA?

Number of View: 485821.            PENDAHULUAN
Sistem Penilaian Prestasi sentiasa  menjadi tumpuan ahli akademik dan pengamalnya. Perkara  utama yang sering dibahas ialah bagaimana penilaian dapat dilaksanakan dengan berkesan. Kajian akademik menunjukkan sistem ini telah menjadi tidak berkesan bukan disebabkan oleh sistem itu tetapi pelaksanaannya. Aktikel ringkas ini akan cuba memaparkan isu-isu yang berkaitan dengan perkara ini.
 2.            DEFINISI [...]

Powered by WordPress and WordPress Themes, thanks to Live Jasmin

Videos, Slideshows and Podcasts by Cincopa Wordpress Plugin